Pepenele verde este un fruct delicios și revigorant, foarte bun pentru aceste perioade caniculare. O porție de 150 de grame de pepene conține doar 46 de calorii, dar este ridicat în vitamina C, vitamina A și mulți compuși sănătoși.

Iată 5 beneficii ale pepenelui verde pentru sănătate.

Vă ajută să vă hidratați

Apa potabilă este o modalitate importantă de a menține corpul hidratat. Cu toate acestea, consumul de alimente care au un conținut ridicat de apă poate ajuta foarte mult la hidratare. Interesant, pepene verde este 92% apă. Mai mult, un conținut ridicat de apă este unul dintre motivele pentru care fructele și legumele te ajută să te simți plin. Combinația de apă și fibre înseamnă că mănânci un volum mai mare de alimente fără multe de calorii.

Conține nutrienți și compuși benefici ai plantelor

În ceea ce privește fructele, pepene verde este una dintre cele mai slabe în calorii – doar 46 de calorii pentru 150 de grame. Acesta este mai mic chiar și față de fructe cu conținut scăzut de zahăr, cure ar fi fructele de pădure.

150 de grame de pepene verde are multe alte substanțe nutritive, precum și aceste vitamine și minerale:

  • Vitamina C: 21% din aportul zilnic de referință (RDI)
  • Vitamina A: 18% din RDI
  • Potasiu: 5% din RDI
  • Magneziu: 4% din RDI
  • Vitaminele B1, B5 și B6: 3% din RDI

Pepenele verde este, de asemenea, ridicat în carotenoide, inclusiv beta-caroten și licopen. În plus, are citrulina, un aminoacid important.

Conține compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului

Cercetătorii au studiat licopenul și alți compuși de plante individuale aflați în pepene verde pentru a afla efectele lor anti-cancer. Deși aportul de licopen este asociat cu un risc mai mic de unele tipuri de cancer, rezultatele studiului sunt împărțite. Cea mai puternică legătură de până acum pare să fie între licopen și cancerul sistemului digestiv. Se pare că reducerea riscul de cancer se face prin scăderea factorului de creștere insulin-like (IGF), o proteină implicată în diviziunea celulară. Nivelurile ridicate de IGF sunt legate de cancer.

5 beneficii ale consumului de pepene verde

Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Bolile de inima sunt cauza numărul unu de deces la nivel mondial. Stilul de viață, inclusiv dieta, pot reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral prin reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. Mai multe substanțe nutritive din pepenele verde au beneficii specifice pentru sănătatea inimii. Studiile sugerează că licopenul poate ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Conform studiilor efectuate la femei obeze, în post-menopauză și bărbați finlandezi, licopenul poate reduce, de asemenea, rigiditatea și grosimea pereților arterelor. Pepenele roșu conține, de asemenea, citrulina, un aminoacid care poate crește nivelul de oxid nitric în organism. Oxidul nitric ajută vasele de sânge să se extindă, ceea ce scade tensiunea arterială.

Poate ajuta la ameliorarea dureri musculare

Citrulina, un aminoacid din pepenele verde, poate reduce durerile musculare. Este, de asemenea, disponibil ca un supliment. Interesant, sucul de pepene verde pare să sporească absorbția de citrulină. Un mic studiu le-a dat sportivilor suc de pepene verde simplu, suc de pepene verde amestecat cu citrulină sau o băutură citrulinăa. Ambele băuturi cu pepene verde au dus la mai puține dureri musculare și la recuperarea mai rapidă a ritmului cardiac, în comparație cu citrulina pe cont propriu.