in

Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială. Leacul naturist și beneficiile ceaiului de hibiscus

Acest articol trece în revistă beneficiile consumului de ceai de hibiscus. Majoritatea cercetărilor actuale se limitează la studii de laborator și pe animale folosind cantități mari de extract de hibiscus. Sunt necesare mai multe studii pentru a determina modul în care aceste beneficii se pot aplica oamenilor care beau ceai de hibiscus.

Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială. Leacul naturist și beneficiile ceaiului de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este un ceai de plante care se face prin infuzarea plantei de hibiscus în apă clocotită. Are o aromă similară cu cea a merișoarelor și poate fi savurat atât la cald, cât și la rece. Există câteva sute de specii de hibiscus care variază în funcție de locație și climă în care cresc, dar Hibiscus sabdariffa este cel mai frecvent utilizat pentru a face ceai de hibiscus. Cercetările au descoperit o serie de beneficii pentru sănătate legate de consumul de ceai de hibiscus, arătând că poate scădea tensiunea arterială, combate bacteriile și chiar ajuta la pierderea în greutate.

Ceaiul de hibiscus și beneficiile sale

Ceaiul de hibiscus este plin cu antioxidanți. Studiile pe animale au descoperit că extractul de hibiscus are proprietăți antioxidante. Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina modul în care acest lucru se poate traduce la oameni.

Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Unele studii au descoperit că ceaiul de hibiscus poate reduce tensiunea arterială sistolică și diastolică. Cu toate acestea, nu trebuie administrat cu hidroclorotiazidă pentru a preveni o interacțiune.

Poate ajuta la scăderea nivelului de grăsime din sânge. Unele studii au arătat că ceaiul de hibiscus poate reduce colesterolul din sânge și trigliceridele la cei cu diabet și sindrom metabolic. Cu toate acestea, alte studii au produs rezultate contradictorii. Este nevoie de mai multe cercetări în populația generală.

Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială. Leacul naturist și beneficiile ceaiului de hibiscus
Sursa: thespruceeats

Poate stimula sănătatea ficatului. Studiile pe om și animale au descoperit că extractul de hibiscus poate aduce beneficii sănătății ficatului prin creșterea enzimelor de detoxifiere a medicamentelor și prin reducerea leziunilor hepatice și a ficatului gras.

Ar putea promova pierderea în greutate. Câteva studii la om și animale au asociat consumul de extract de hibiscus cu greutatea corporală scăzută și grăsimea corporală, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Conține compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului. Studiile la stadiul de eprubete au descoperit că extractul de hibiscus reduce creșterea și răspândirea celulelor canceroase de plasmă, gură, prostată și stomac. Sunt necesare studii la om pentru a evalua efectul ceaiului de hibiscus.

Ar putea ajuta la combaterea bacteriilor. Studiile la stadiul de eprubete au descoperit că extractul de hibiscus ar putea combate anumite tulpini de bacterii. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care ceaiul de hibiscus poate afecta infecțiile bacteriene la om.

Aromatic și ușor de făcut. Ceaiul de hibiscus poate fi preparat prin înmuierea florilor de hibiscus în apă clocotită timp de cinci minute. Poate fi consumat fierbinte sau rece și are un gust tartă care este adesea îndulcit cu miere sau aromat cu var.

Partenerii noștri: