Orașul unic în lume unde oamenii trăiesc fără bani, religie sau politică, Auroville, este considerat de mulți drept un adevărat paradis pe pământ. Situat în India, aproape de metropola Chennai, acest oraș a fost numit și ”Orașul Zorilor”. Cu o poveste aparte și un concept revoluționar, Auroville reprezintă un model de conviețuire pașnică și echilibrată între oameni de diverse naționalități.

Orașul unde armonia și pacea sunt la ele acasă

La înființarea sa în 1968, Auroville a fost conceput ca primul oraș internațional UNESCO, având ca obiectiv principal crearea unei comunități fără bani, fără afiliere politică și fără religie. Participanții la crearea Auroville au provenit din 124 de țări și au fost de acord că acest oraș va fi un loc în care fiecare individ se va dezvolta într-un mediu deschis și receptiv.

De-a lungul timpului, Auroville a evoluat și s-a autoguvernat, iar astăzi peste 50 de naționalități trăiesc în armonie și pace în acest loc aparte. Deși fiecare locuitor are propriile sale credințe și valori, nimeni nu intră în conflict cu ceilalți, iar lipsa politicii și religiei face ca relațiile să fie mereu pașnice și armonioase.

Economia și schimbul de bunuri în Auroville

Un aspect fascinant al vieții în Auroville este faptul că locuitorii nu folosesc bani. În schimb, ei practică metoda schimbului, având 15 ferme și peste 160 de hectare de teren pentru a-și cultiva alimentele necesare. Astfel, nimeni nu duce lipsă de provizii și locuitorii sunt mereu dispuși să se ajute reciproc și să mențină un echilibru în comunitate.

Clădirile din Auroville sunt construite pe un sistem arhitectural experimental, schimbându-se mereu pentru a se adapta la nevoile locuitorilor. Conceptul orașului, dezvoltat de Mira Alfasa, promovează ideea că locuirea într-un mediu fără pretenții de a-l deține poate aduce armonie și pace în comunitate. Așadar, Auroville continuă să inspire și să demonstreze că o lume fără bani, politică sau religie este posibilă și poate fi un adevărat colț de Rai pe pământ.