Ce se întâmplă în organism dacă mâncăm zilnic avocado?

Acest fruct în formă de ou, în culori de la verde închis până la negru, originar din Mexic, la sud de regiunea Anzilor, este renumit pentru că nu se coace în copac. Avocado este plin de nutrienți, cum ar fi grăsimi sănătoase, proteine, fibre, potasiu, magneziu și vitaminele C, E, K și B6.

Avocado este bun pentru sănătatea inimii, protejează ochii de daunele UV, îmbunătățește sănătatea oaselor

Se știe că avocado este bun pentru sănătatea inimii, protejează ochii de daunele UV, îmbunătățește sănătatea oaselor, ajută digestia și protejează împotriva bolilor cronice. Dacă aveți o afecțiune medicală, o boală de rinichi, acest fruct nu este recomandat în principal din pricina conținutului său ridicat de potasiu (jumătate de fruct are până la 345 miligrame).

Rinichii îndeplinesc funcția importantă de a menține un nivel sănătos de potasiu în organism, eliminând ce nu are nevoie, ca deșeuri, prin urină.

Cei cu boli renale ar trebui să evite avocado?

La persoanele care au boli de rinichi, această funcție este afectată. Dacă mănâncă avocado în fiecare zi, s-ar putea să se expună riscului de hiperkaliemie (nivel ridicat de potasiu), care se va manifesta prin simptome fiziologice cum ar fi slăbiciune musculară, furnicături, amorțeală, greață, vărsături și bătăi neregulate ale inimii, potrivit Healthdigest.

Cu toate acestea, nu înseamnă că persoanele cu afecțiuni renale nu ar trebui să mănânce avocado.

Ce recomandă nutriționiștii

”Nu toată lumea cu afecțiuni renale trebuie să evite complet avocado”, potrivit nutriționistului Kellsey Reed. „Avocado este plin de fibre, grăsimi sănătoase și potasiu. Fibrele și grăsimile sănătoase sunt adaosuri grozave la o dietă prietenoasă cu rinichii, deoarece ajută la gestionarea zahărului din sânge, a tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și a sănătății intestinale”, a spus expertul.

Cu toate acestea, dacă aveți o boală renală și urmați o dietă restrictivă de potasiu, trebuie să fiți atenți.

Potrivit lui Reed, nu există o abordare unică pentru toate bolile cronice de rinichi.

Deși avocado se încadrează în general în grupul de alimente care trebuie evitate, vă puteți bucura de fructele bogate și cremoase, dacă nivelul de potasiu este normal sau scăzut, în funcție de ceea ce recomandă medicul.

Avocado este un aliment indispensabil, care câștigă o tot mai mare popularitate. Acest fruct oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu și altele. Conținutul său ridicat de calorii și grăsimi vă poate face să vă întrebați dacă avocado este sănătos, dacă este consumat în mod regulat. Iată ce spun experții în nutriție.

Îmbunătățește sănătatea intestinală. Avocado are o cantitate impresionantă de fibre alimentare – un nutrient legat de îmbunătățirea sănătății intestinale. Un avocado conține aproximativ 13,5 grame de fibre, ceea ce reprezintă aproape jumătate din recomandarea zilnică de 28-34 de grame pe zi.

Respectarea aportului zilnic recomandat de fibre alimentare joacă un rol esențial în hrănirea și alimentarea bacteriilor bune din intestin.

După ce cercetătorii au analizat impactul acestui fruct asupra intestinului, au descoperit că participanții care au mâncat zilnic un avocado aveau o diversitate microbiană mai mare, care susține sănătatea florei intestinale.