Carne de pasare infestata cu Salmonella, descoperita intr-un mare lant de magazine din Romania

Constatarile facute de comisarii de la CRPC Bucuresti Ilfov la societatea Rewe Romania S.A. (la Penny) au dezvaluit un caz grav de contaminare cu Salmonella a unor produse de pasare. Aceasta descoperire a starnit ingrijorare printre consumatori si a ridicat semne de intrebare privind siguranta alimentara.

Produse contaminate cu Salmonella

In urma actiunilor de control desfasurate la depozitul din comuna Stefanesti si la alte doua magazine din Bucuresti, au fost identificate produse contaminate cu Salmonella. Conform observatiilor, probele au fost prelevate din lotul 1041203 si din ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 si lot 1041203, produse de SC Vanbet SRL din Stramtura Mitoc, comuna Banca, judetul Vrancea. Prezenta acestei bacterii periculoase a fost confirmata in aceste produse, semnaland un potential pericol pentru sanatatea consumatorilor.

Potrivit declaratiilor presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, este important sa se ofere informatii transparente despre produsul contaminat si producatorul acestuia, pentru a asigura siguranta consumatorilor si pentru a sprijini actiunile ANSVSA in combaterea acestor probleme.

Actiuni de retragere a produselor contaminante

In contextul descoperirii contaminarii cu Salmonella, LIDL a anuntat retragerea preventiva de la vanzare a unui lot de produse alimentare care ar putea fi afectat de aceasta bacterie periculoasa. Producatorul GEKA a recheamat produsul „Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 3 februarie 2025, din lotul cu numarul ED03.02.2024 049502204845, din suspiciune de prezentza Salmonella. ANSVSA a atras atentia asupra riscului de contaminare si a recomandat prudenta consumatorilor.

In situatia lotului vizat, nu se poate exclude posibilitatea ca bacteriile Salmonella sa fie prezente in produs, conform informatiilor furnizate de autoritati. Este esential ca autoritatile si producatorii sa actioneze prompt si transparent pentru identificarea si retractarea produselor contaminate, in interesul public si al sanatatii consumatorilor.