Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe zone din ţară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare cod galben de furtuni, valabilă până la ora 23.00, în mai multe zone din țară. Cantitățile de apă vor depăși 40 de litri pe metru pătrat, iar fenomenele meteorologice extreme se vor manifesta în diverse regiuni, potrivit meteorologilor.

Averse torențiale, descărcări electrice și grindină

Conform informațiilor transmise de ANM, instabilitatea atmosferică accentuată va fi resimțită în Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali. Vântul va avea intensificări, iar ploile vor fi torențiale, însoțite de descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40 de litri pe metru pătrat în unele zone, iar temperaturile vor fi în scădere față de intervalul anterior.

Pe arii restrânse, fenomenele meteorologice extreme se vor manifesta și în restul țării, avertizează specialiștii.

Vremea în București – Harta furtunilor

În ceea ce privește Capitala, meteorologii anunță că valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, situându-se în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi înnorat, mai ales după-amiaza și seara, iar se vor produce averse posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade Celsius, potrivit ANM.

Pentru a fi la curent cu evoluția stării vremii în București și în restul țării, este recomandat să urmăriți harta furtunilor și să respectați recomandările autorităților locale în caz de condiții meteorologice periculoase.