Fructul de avocado este apreciat pentru profilul său nutrițional aparte, dar găsirea momentului optim pentru consum poate fi o provocare. De la alegerea unui avocado verde pe care să-l coacem acasă, la accelerarea procesului de coacere pentru a-l putea consuma mai repede, există mai multe metode pe care le putem folosi.
Cum ajutăm un fruct de avocado să se coacă
Durează puțin momentul când avocado e cel mai bine de consumat
Dario Bressanini, chimist alimentar italian, explică că fructele de avocado sunt culese întotdeauna crude și ajung la maturitate după ce sunt culese.
Există un punct exact în care sunt coapte, care nu durează mult, motiv pentru care este mai bine să așteptăm să se coacă fructele pe care le cumpărăm. Un avocado este bun pentru consum atunci când este un pic moale la atingere.
Fructele climaterice
Avocado este un fruct climateric, care se coace după ce este cules. Alte fructe climaterice sunt bananele, kiwi, piersicile, perele și roșiile. Aceste fructe se coac după ce sunt culese, iar procesul de coacere poate fi accelerat folosind diverse metode.
Metode pentru a ajuta un fruct de avocado să se coacă
- Poziționat la lumină: Așezarea fructului într-un loc uscat și luminos unde este expus la lumină directă poate ajuta la coacerea treptată a avocado-ului.
- Într-o pungă de hârtie: Plasarea fructului într-o pungă de hârtie închisă poate conserva mai multă etilenă, accelerând procesul de coacere.
- Împreună cu alte fructe climaterice: Grupând mai multe fructe climaterice împreună, precum mere, banane și roșii, se poate accelera procesul de coacere a avocado-ului.
Pentru a coace un avocado mai repede, acesta poate fi așezat într-un bol cu boabe de orez dedesubt sau în cuptor pentru câteva minute. Dacă un avocado a fost tăiat și nu este suficient de copt, se poate folosi suc de lămâie pentru a preveni oxidarea, apoi se înfășoară în folie de plastic și se păstrează la frigider.
Fie că alegem să așteptăm ca un avocado să se coacă natural sau să folosim diverse metode pentru a accelera procesul, este important să ținem cont de momentul optim pentru consum pentru a beneficia de gustul și nutrienții săi.