Daca te-ai intrebat vreodata ce se intampla cu coaja de banana dupa ce ai consumat fructul, afla ca aceasta poate fi extrem de utila in bucatarie si foarte sanatoasa. Specialistii au dezvaluit ce poti face cu ea si cum te poate ajuta sa reduci risipa alimentara.

De ce sa nu mai arunci coaja de banana. Puțini știu de ce este, de fapt, utilă

In mod obisnuit, multi dintre noi aruncam coaja de banana imediat dupa ce consumam fructul. Cu toate acestea, este important de stiut ca aceasta coaja poate fi un ingredient de nepretuit in bucatarie.

Un studiu recent a demonstrat ca cojile de banana pot fi transformate in faina, care poate fi folosita cu succes in produsele de panificatie. Aceasta faina obtinuta din coaja de banana poate aduce un gust aparte produselor de patiserie, depasind chiar aromele oferite de faina de grau clasica.

Beneficii uimitoare pentru sanatate si reducerea risipei alimentare

Pe langa beneficiile gustului si aspectului oferite de faina obtinuta din coaja de banana, aceasta aduce si o serie de avantaje pentru sanatate. Studiile au aratat ca produsele care contin coaja de banana sunt bogate in fibre, magneziu, potasiu si compusi antioxidanti.

De asemenea, coaja de banana ofera o doza mare de minerale si nutrienti care pot lupta impotriva cancerului. Prin urmare, inlocuirea unei parti din faina de grau cu faina obtinuta din coaja de banana poate imbogati produsele de patiserie cu mai multe proteine, carbohidrati si grasimi, contribuind astfel la o alimentatie mai sanatoasa.

In plus, transformarea cojilor de banana in faina nu doar ca aduce beneficii pentru sanatate, dar contribuie si la reducerea risipei alimentare. Coaja reprezinta aproximativ 40% din greutatea unei banane, iar folosirea ei in bucatarie poate contribui la utilizarea completa a fructului si la evitarea aruncarii inutil de alimente.

Pentru a profita de toate aceste beneficii, este important sa pregatesti cojile de banana corespunzator. Dupa ce sunt uscate, acestea pot fi folosite pentru a imbogati produsele de panificatie, dar si pentru a oferi o culoare naturala alimentelor, in plus, au proprietati antioxidante si antimicrobiene care ajuta la pastrarea alimentelor pentru o perioada mai lunga.

Prin urmare, aruncarea cojii de banana nu mai trebuie sa fie o obisnuinta. Aceasta poate fi un ingredient valoros in bucatarie, care aduce beneficii pentru sanatate, gust si contribuie la reducerea risipei alimentare. Asadar, urmatoarea data cand mananci o banana, gandeste-te de doua ori inainte de a arunca coaja, pentru ca aceasta poate face minuni in bucataria ta.