Postul Crăciunului a început și gospodinele caută rețete gustoase și sățioase pentru această perioadă. Printre cele mai populare preparate se numără iahnia de fasole, un fel de mâncare ideal pentru această perioadă în care se renunță la carne, lapte și ouă.

Măicuțele de la Mănăstirea Agapia au dezvăluit secretul pentru prepararea celei mai bune iahnie de fasole de post, un preparat plin de nutrienți.

Fasolea este un aliment bogat în fibre și fără grăsimi, fiind o sursă excelentă de nutrienți esențiali pentru organism. Pregătită corect, iahnia de fasole poate fi un preparat delicios și sănătos în același timp.

Cea mai bună rețetă de iahnie de fasole de post vine de la măicuțele de la Mănăstirea Agapia, care au dezvăluit ingredientele și modul corect de preparare.

Ingredientele necesare pentru iahnia de fasole de post:

  • 350 de grame de fasole albă
  • 3 linguri de suc de roșii
  • 2 cepe albe de mărime medie
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate

Mod de preparare:

  1. Spălați fasolea și lăsați-o la înmuiat peste noapte. A doua zi, puneți fasolea la fiert și schimbați apa de cel puțin 2-3 ori.
  2. Spălați, curățați și tăiați legumele. Toate se toacă foarte mărunt și apoi se călesc într-o tigaie cu puțin ulei încins. Adăugați peste legumele călite fasolea fiartă, sucul de roșii și pasta de tomate.
  3. Lăsați în oală puțină zeamă din apa în care a fiert fasolea. Adăugați sare, piper, frunze de dafin și lăsați la fiert câteva minute. Când iahnia de fasole este gata, opriți focul și adăugați pătrunjel tocat proaspăt.

Gustul desăvârșit al iahniei de fasole de post preparată după rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Agapia va încânta întreaga familie și va fi un preparat ideal pentru masa de post din această perioadă.

Nu uitați să savurați acest preparat delicios alături de cei dragi și să vă bucurați de o masă sănătoasă și plină de energie!