In urma unui impact devastator petrecut acum 66 de milioane de ani pe Terra, care a dus la disparitia dinozaurilor, exista o teorie interesanta conform careia oasele acestor animale preistorice ar fi putut ajunge pe Luna.
Desi pare a fi un scenariu desprins din filmele SF, exista unele dovezi care sustin aceasta ipoteza.
Oase de dinozauri pe Luna – o explicatie stiintifica?
Cercetatorii au speculat aceasta idee inca de la misiunile Apollo. In 1971, astronauții au adus pe Pământ o rocă de granit veche de 4 miliarde de ani care ar proveni de pe Terra.
Se crede ca aceasta piatra a ajuns pe Luna in urma impactului de acum 66 de milioane de ani. Desi nu a fost descoperit ADN de dinozaur in spatiu, aceasta teorie ramane inca una controversata.
De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au descoperit pana acum 289 de bucati de piatra de pe Marte pe Pamant, ceea ce sustine ideea ca fragmente de planete au putut calatori prin spatiu si ajunge pe alte corpuri ceresti, precum Luna.
Posibile confirmari sau infirmari ale teoriei pe viitor
Probabil ca aceasta teorie va fi confirmata sau infirmata in viitor cu ajutorul roboților lunar care studiaza satelitul nostru. Oasele de dinozauri ar fi putut sa se conserve relativ bine pe suprafata Lunii, deoarece lipsa atmsoferei si a fenomenelor meteorologice active ar fi putut sa le protejeze.
Astfel, misterul oaselor de dinozauri de pe Luna ramane inca deschis, iar cercetarile viitoare ar putea aduce mai multa lumina asupra acestui fenomen fascinant.
O fi doar un basm stiintific sau oare exista o posibilitate reala ca fragmente din istoria Pamantului sa fie pastrate pe suprafata Lunii?