E vară, e cald iar natura a început să ne dăruiască o mulțime de bogății. Anul acesta, mai mult ca niciodată, a fost foarte darnică, în livada noastră. Am cules o mulțime de vișine, din care am și dăruit, am și vândut și am umplut și congelatorul și cămara. Le-am savurat, însă, și sub forma unor deserturi de sezon, așa cum e și rețeta de pandișpan cu vișine pe care v-o propun azi.
Rețeta de prăjitură cu vișine
Rețeta această de prăjitură cu vișine e chiar specială. Încă din titlu, v-ați dat seama că e nu conține praf de copt și precizez că nici alți agenți de creștere nu are. Cu toate astea, a ieșit o frumusețe de pandișpan pufos, înalt și exact cât trebuie de dens, așa încât să susțină multe, multe vișine. Ceea ce face încă și mai specială această prăjitură – care a ieșit și destul de mare (35 x 21 cm) – este faptul că am redus mult cantitatea de ouă pe care aș fi folosit-o pentru un pandișpan de dimensiunile astea. Pur și simplu, le-am înlocuit cu… apă rece.
Exact, acest pandișpan cu vișine e foarte pufos fără pic de praf de copt și nici nu cere multe ouă! E o rețetă nu doar economică, ci și mai lejeră din punct de vedere caloric. Vă invit să descoperiți rețeta (inclusiv video) în cele ce urmează.
Ingrediente Pandișpan cu vișine
- 5 ouă de mărime medie (50-55 de grame/bucată, cântărite cu tot cu coajă)
- 120 de mililitri de apă rece
- 2 prafuri bune de sare
- 1 lingură de oțet sau de zeamă de lămâie
- 200 de grame de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat bourbon
- 250 de grame de faina 000
- 60 de mililitri de ulei de floarea soarelui (sau de rapiță, avocado, sâmburi de struguri etc)
- coaja galbenă, fin răzuită, de la suprafața unei lămâie netratate
- ~850 de grame de vișine, cântărite gata curățate (sau 1 kilogram de vișine cu tot cu sâburi)
- opțional, zahăr pudră vanilat, pentru presărat suprafața prăjiturii, înainte de servire
E vară, iar pandișpanul cu vișine este desertul perfect pentru a te bucura de fructele sezonului într-o rețetă ușor de realizat și sănătoasă. Află cum poți prepara un pandișpan pufos și crescut, fără a folosi praf de copt, dar cu ingredientele potrivite și mult gust!