Dacă ești în căutarea unei rețete de gogoși pufoase, care să se topească în gură și să îți aducă aminte de deserturile delicioase de la bunica acasă, ai ajuns în locul potrivit.
Gogoșile sunt un desert iubit de toată lumea, iar noi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă, care va face deliciul întregii familii. Iată cum poți prepara cele mai gustoase gogoși pufoase.
Rețetă de gogoși pufoase
Gogoșile se numără printre cele mai apreciate deserturi de la noi. Sunt cunoscute de toată lumea și nimeni nu ar putea refuza o gogoașă aburindă, apetisantă, cu aromă de lămâie sau de portocală. Dacă vrei să prepari cele mai pufoase gogoși, iată de ce ingrediente ai nevoie:
- 550 grame de făină;
- 30 grame de lapte;
- 4 gălbenușuri;
- 4 linguri de zahăr;
- 40 grame de unt;
- 30 grame de drojdie;
- 30 grame de rom;
- coajă de portocală;
- coajă de lămâie;
- puțină sare.
Mod de preparare
Pentru a pregăti aceste delicioase gogoși pufoase, începe prin a mixa gălbenușurile cu zahărul, până când obții o compoziție spumoasă. Frământă făina cu untul, apoi amestecă cu laptele, drojdia, romul și gălbenușurile spumă.
Frământă bine până când obții un aluat omogen, care se va desprinde ușor de pe planșetă. Pentru un plus de aromă, poți adăuga coaja de lămâie sau de portocală în compoziție.
Lasă aluatul să dospească aproximativ 45 de minute. Apoi întinde o foaie de aproximativ 3 cm grosime și taie gogoșile cu o formă specială sau cu ajutorul unui pahar sau cană.
Pudrează marginea paharului cu făină pentru a nu se lipi aluatul. După ce le-ai tăiat, lasă-le să mai dospească puțin, apoi prăjește-le în ulei încins până devin rumene și aurii.
Așază gogoșile pe un șervețel pentru a absorbi surplusul de ulei și, când s-au răcit, pudrează-le cu zahăr pudră pentru un plus de savoare. Acum poți savura cele mai delicioase gogoși pufoase, care îți vor topi inima de la prima mușcătură.