Daca esti in cautarea retetei perfecte de chec de post, ai ajuns in locul potrivit! Descopera secretul pentru cel mai bun chec de post si ingredientul special care poate inlocui laptele si ouale intr-un mod delicios si pufos.

Afla cum poti pregati un desert minunat, perfect pentru perioada postului, care va fi apreciat de toata familia.

Cum sa faci un chec de post delicios

In perioada postului, este important sa ne putem bucura de dulciurile preferate, chiar si atunci cand excludem laptele si ouale din retete. Checul este un desert clasic care poate fi preparat si in varianta de post, daca folosim anumite trucuri si ingrediente speciale.

Un ingredient secret pentru un chec de post delicios este sucul de portocale proaspat stors. Acesta poate inlocui cu succes laptele din compozitie, oferindu-i un gust aromat si o textura aerata.

Alaturi de alte ingrediente simple, sucul de portocale poate transforma un chec de post intr-un desert adorat de toata familia.

Ingrediente necesare:

  • 250 ml suc de portocale proaspat stors
  • 100 ml ulei (de preferat, un ulei neutru, cum ar fi cel de floarea-soarelui)
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 3 linguri de gem de caise
  • 2 linguri de cacao
  • Un praf de sare

Pentru a pregati acest chec de post, urmeaza pasii simpli de mai jos:

Intr-un bol mare, toarna sucul de portocale si adauga zaharul, amestecand bine pana cand acesta se dizolva complet. Apoi, adauga uleiul si mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena.

Intr-un alt bol, cerni faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Adauga apoi coaja rasa de lamaie si de portocala, pentru un parfum intens si placut.

Incorporeaza treptat amestecul de faina in cel lichid, folosind o spatula sau un tel. Amesteca usor, cu miscari de jos in sus, pentru a pastra compozitia aerata. La final, adauga gemul de caise pentru umiditate si arome fructate.

Mod de preparare:

Toarna trei sferturi din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Daca doresti un efect marmorat, amesteca o parte din compozitie cu cele doua linguri de cacao si toarna-o peste restul compozitiei.

Foloseste o furculita pentru a crea modele, amestecand usor straturile.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si introdu tava in cuptor. Coace timp de 40-50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

Dupa ce scoti checul din cuptor, lasa-l sa se raceasca in tava timp de 10-15 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet. Taie-l felii si serveste-l alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Sucul de portocale este un substitut excelent pentru lapte si oua in retetele de post, oferind un chec pufos si aromat. Aroma subtila, completata de coaja de lamaie si portocala, va transforma acest desert intr-un adevarat rasfat culinar pentru intreaga familie.